Uw schulden

U kunt beginnen met uw financiële situatie op papier te zetten en bepalen in welke fase u zich bevindt. Denk bijvoorbeeld aan alle inkomsten en uitgaven, wat er maandelijks overblijft en de schuldenlast. Misschien ziet u op bankafschriften maandelijkse uitgaven die u ook best kunt missen. Denk bijvoorbeeld aan een duur telefoonabonnement, dure boodschappen en de kosten van uw auto. Wellicht lukt het u zelf om een bedrag over te houden, dat gebruikt kan worden voor het aflossen van schulden. Is dit niet het geval, dan kunt u professionele hulp zoeken bij bijvoorbeeld uw gemeente.

Schulden aflossen op een manier die bij u past

Er wordt altijd gezocht naar een manier van schuld aflossen die bij uw situatie past. Zo wordt uw financiële situatie onder de loep genomen en gekeken wat u maandelijks zou kunnen aflossen. Het is verder belangrijk om te kijken welke bedragen eerst moeten worden afgelost. De eerste stap is schuldhulpverlening. Wanneer er dan geen oplossing kan worden bereikt of het schuldbedrag is te hoog, dan kunt u schuldsanering aanvragen. Met een passende schuldregeling, kunt u straks weer schuldenvrij door het leven.

Schuld aflossen en geld overhouden

Ook als de financiële problemen groot zijn is het zaak een aantal dingen te blijven betalen. Met een minimuminkomen moet u bijvoorbeeld huur, energiekosten en het ziekenfonds kunnen betalen. Deze betalingen geven u in ieder geval rust en zorgen ervoor dat u niet in een ontruimingsprocedure terechtkomt of dat u zonder gas, water of licht komt te zitten. Bovengenoemde betalingen zorgen ervoor dat u prettig kunt leven. Probeer als het even kan dus nooit met deze betalingen te schuiven wanneer u schulden gaat aflossen.

Terug
Bekijk per categorie
Meest gelezen

Startpagina:

Schuldhulpverlening Bezuinigen Schulden voorkomen Informatie over schulden Schulden aflossen Verantwoord lenen Algemeen over schulden Uitkeringsinstanties