Een negatieve BKR-registratie

Zolang u op tijd aan alle betalingen voldoet, is er niets aan de hand en staan uw gegevens gewoon opgeslagen bij het BKR. Wanneer u echter een waarschuwing heeft ontvangen dat er nog een openstaande rekening moet worden betaald, wordt dit bij het Bureau Krediet Registratie gemeld. Dit wordt dan in het systeem opgenomen als een negatieve BKR-registratie en kan invloed hebben op het verstrekken van toekomstige leningen door andere geldverstrekkers. De negatieve registratie wordt weer hersteld, als u de rekening heeft betaald. Na vijf jaar verdwijnt de negatieve BKR pas uit het bestand. Let dus goed op dat u leningen en rekeningen op tijd aflost.

Gegevens BKR opvragen

Het is mogelijk uw gegevens van het Bureau Krediet Registratie in te zien. Tegen betaling ontvangt u de gegevens op papier. Voor een iets hoger bedrag kunt u de gegevens online bekijken en zien wie uw gegevens heeft bekeken.

Hulp bij schulden

Voor de juiste hulp kunt u zelf bepalen in welke fase u zich bevindt. Ook kunt u terecht bij uw gemeente voor hulp en begeleiding.

Terug
Bekijk per categorie
Meest gelezen

Startpagina:

Schuldhulpverlening Bezuinigen Schulden voorkomen Informatie over schulden Schulden aflossen Verantwoord lenen Algemeen over schulden Uitkeringsinstanties