Snel schuldenvrij

Vaak kan er geld worden bespaard op kleine uitgaven. U zult misschien denken dat dit niet zoveel nut heeft, maar alle bedragen helpen. Het is natuurlijk ook belangrijk te kijken naar grotere bedragen, bijvoorbeeld van telefoonabonnementen, auto of de energierekening, maar wellicht is uw situatie al op te lossen met wat kleine aanpassingen. Kleine uitgaven zijn bijvoorbeeld boodschappen, sportschoolabonnementen, kranten of tijdschriften en etentjes. 

Zijn uw schulden groter, dan moet er uiteraard meer geld worden bespaard. Als u hulp zoekt, kan deze hulpverlener contact opnemen met de schuldeisers. Er wordt bijvoorbeeld geprobeerd een soepelere regeling te treffen voor het afbetalen. Bepaal voor de beste hulp in welke fase u zich bevindt.

Schuldenvrij leven houden

Het is belangrijk dat u gemotiveerd bent om van de schulden af te komen. Het is onvermijdelijk dat u aanpassingen in uw leven moet doen, die u niet altijd even leuk zult vinden. Neem uw leven onder de loep en kijk welke activiteiten en aankopen u kunt missen. Als u uiteindelijk schuldenvrij bent, kunt u overwegen enkele van deze zaken weer opnieuw aan te schaffen.

Terug
Bekijk per categorie
Meest gelezen

Startpagina:

Schuldhulpverlening Bezuinigen Schulden voorkomen Informatie over schulden Schulden aflossen Verantwoord lenen Algemeen over schulden Uitkeringsinstanties