Bekijk per categorie

Particuliere schulddienstverlening

Naast hulp van de gemeente, kunt u ook bij particuliere bedrijven terecht voor hulp bij schulden. Vaak hebben particuliere bureaus geen wachtlijsten. Zo gaat u meestal in gesprek met het bureau en kijkt u samen naar de mogelijkheden. Als het schuldbedrag bijvoorbeeld te hoog is en er niet voldoende mogelijkheid is tot aflossing, wordt u doorverwezen naar de schuldsanering. Voor de beste begeleiding is het van belang dat u bepaalt in welke fase u zich bevindt.

Schulddienstverlening voor achterliggende problematiek

Het voornaamste wanneer iemand hulp zoekt is dat de schulden worden afgelost. Wanneer u echter eindelijk schuldenvrij bent, wilt u niet opnieuw in een vervelende situatie terechtkomen. Er wordt dus ook aandacht besteed aan de achterliggende oorzaken voor de schulden. Wanneer uw hele leven op orde is, wordt de hulpverlening als succesvol gezien. Zo wordt herhaling van problemen voorkomen en kunt u uw leven hervatten.

Startpagina:

Schuldhulpverlening Bezuinigen Schulden voorkomen Informatie over schulden Schulden aflossen Verantwoord lenen Algemeen over schulden Uitkeringsinstanties