Wat is een incassobureau?

Een incassobureau is een bedrijf dat wordt ingeschakeld door schuldeisers om openstaande schulden te innen van schuldenaars die niet op tijd hebben betaald. Het bureau treedt op namens de schuldeiser en neemt het incassoproces van hen over.

Rol van incassobureau bij schulden

Wanneer een schuldenaar zijn schulden niet op tijd betaalt, kan de schuldeiser een incassobureau inschakelen. Het bureau zal dan proberen de schuldenaar te bewegen tot betaling. Ze kunnen dit doen door het sturen van brieven, het plegen van telefoontjes en in sommige gevallen, het treffen van juridische stappen. Het is belangrijk om te weten dat incassobureaus geen extra kosten mogen rekenen bovenop de openstaande schuld, tenzij dit vooraf is overeengekomen.

No cure no pay incasso

Sommige incassobureaus werken op basis van een 'No cure no pay incasso' principe. Dit houdt in dat het bureau alleen betaald wordt als ze succesvol zijn in het innen van de schuld. Als het bureau de schuld niet kan innen, dan brengen zij geen kosten in rekening bij de schuldeiser. Dit kan een voordelige optie zijn voor schuldeisers, omdat zij niet het risico lopen op extra kosten zonder resultaat.

Wat te doen bij contact met een incassobureau?

Als je benaderd wordt door een incassobureau, is het belangrijk om snel en duidelijk te communiceren. Negeer brieven of telefoontjes niet, maar ga het gesprek aan. Het is ook raadzaam om juridisch advies in te winnen. Een incassobureau zoals 'Van Loon Incasso Advocaten' kan je bijvoorbeeld helpen om je rechten en plichten te begrijpen in deze situatie.

De rol van een incassobureau bij schulden is het innen van openstaande schulden namens de schuldeiser. Hoewel dit proces soms intimiderend kan zijn voor schuldenaars, is het belangrijk om open communicatie te behouden en juridisch advies in te winnen waar nodig. Wees je bewust van de verschillende incassoprincipes zoals 'No cure no pay', en zoek een betrouwbaar incassobureau zoals Van Loon Incasso Advocaten om je bij te staan in het proces.

Terug
Bekijk per categorie
Meest gelezen

Startpagina:

Schuldhulpverlening Bezuinigen Schulden voorkomen Informatie over schulden Schulden aflossen Verantwoord lenen Algemeen over schulden Uitkeringsinstanties