Wij helpen u het hoofd boven water te houden!

Schulden voorkomen

Wanneer u van uzelf weet dat u moeite heeft om met geld om te gaan, is het belangrijk dat u schulden voorkomt. Wellicht heeft u eerder al schulden gehad of dreigen er nu schulden te ontstaan. Er zijn een aantal praktische tips die u kunnen helpen schulden te voorkomen.

Het maken van schulden is makkelijker dan het afkomen van de schulden. Probeer daarom altijd schulden te voorkomen. Deze tips kunnen daarbij helpen:

  • Zet uw uitgaven en inkomsten op een rij, en kijk wat u daarvan per maand overhoudt. Geef niet meer geld uit dan het bedrag wat u maandelijks overhoudt.
  • Betaal uw vaste lasten altijd, ook als u krap bij kas zit.
  • Maak iedere maand geld over naar uw spaarrekening, al is het een klein bedrag. Eventuele tegenvallers kunt u dan zelf nog opvangen.
  • Spaar zelf voor dingen die u nodig heeft, in plaats van daar geld voor te lenen. Koop ook niets op afbetaling. U betaalt altijd rente, waardoor u duurder uit bent. Hetzelfde geld voor rood staan bij de bank.
  • Zorg ervoor dat u en uw gezinsleden goed verzekerd zijn. Dit voorkomt nare, onvoorziene kosten.
  • Heeft u hoge rekeningen? Probeer deze dan in termijnen te betalen. U kunt hier afspraken over maken met de betreffende bedrijven.

Hoe voorkom je schulden?

Naast bovenstaande tips, zijn er nog een aantal andere dingen die u kunt doen om schulden te voorkomen, namelijk:

  • besparen: bekijk welke uitgaven werkelijk nodig zijn, welke niet, en welke goedkoper kunnen.
  • uw inkomsten verhogen: zoek een (extra) baan of probeer spullen die u echt niet meer nodig heeft te verkopen.

Dreigt u schuld op te bouwen? Lijkt het te laat om schulden te voorkomen? Er is altijd een oplossing. Neem contact op met Schulden Zorg voor meer informatie.

Juridisch probleem Een juridisch probleem kan zich op elk moment aandienen. Er zijn talloze situaties denkbaar waarbij u behoefte heeft aan deskundige juridische bijs Schuldbemiddeling Schuldbemiddeling is een uitgebreide vorm van schuldhulpverlening. Het doel van onze bemiddeling is om u binnen drie jaar schuldenvrij te krijgen. Budgetbegeleiding De oorzaak van financiële problemen is vaak dat u het overzicht van de administratie kwijt bent. Het is niet meer duidelijk hoeveel geld er bi Persoonlijke begeleider Mensen met schulden schamen zich vaak voor hun problemen en voor ze hulp gaan zoeken moeten ze zich over een bepaalde drempel heenzetten. Er zijn e
Copyright 2020 Schuldenzorg.nl - Paginaoverzicht | Sitemap