Wij helpen u het hoofd boven water te houden!

Schulden voorkomen

Wanneer u van uzelf weet dat u moeite heeft om met geld om te gaan, is het belangrijk dat u schulden voorkomt. Wellicht heeft u eerder al schulden gehad of dreigen er nu schulden te ontstaan. Er zijn een aantal praktische tips die u kunnen helpen schulden te voorkomen.

Het maken van schulden is makkelijker dan het afkomen van de schulden. Probeer daarom altijd schulden te voorkomen. Deze tips kunnen daarbij helpen:

  • Zet uw uitgaven en inkomsten op een rij, en kijk wat u daarvan per maand overhoudt. Geef niet meer geld uit dan het bedrag wat u maandelijks overhoudt.
  • Betaal uw vaste lasten altijd, ook als u krap bij kas zit.
  • Maak iedere maand geld over naar uw spaarrekening, al is het een klein bedrag. Eventuele tegenvallers kunt u dan zelf nog opvangen.
  • Spaar zelf voor dingen die u nodig heeft, in plaats van daar geld voor te lenen. Koop ook niets op afbetaling. U betaalt altijd rente, waardoor u duurder uit bent. Hetzelfde geld voor rood staan bij de bank.
  • Zorg ervoor dat u en uw gezinsleden goed verzekerd zijn. Dit voorkomt nare, onvoorziene kosten.
  • Heeft u hoge rekeningen? Probeer deze dan in termijnen te betalen. U kunt hier afspraken over maken met de betreffende bedrijven.

Hoe voorkom je schulden?

Naast bovenstaande tips, zijn er nog een aantal andere dingen die u kunt doen om schulden te voorkomen, namelijk:

  • besparen: bekijk welke uitgaven werkelijk nodig zijn, welke niet, en welke goedkoper kunnen.
  • uw inkomsten verhogen: zoek een (extra) baan of probeer spullen die u echt niet meer nodig heeft te verkopen.

Dreigt u schuld op te bouwen? Lijkt het te laat om schulden te voorkomen? Er is altijd een oplossing. Neem contact op met Schulden Zorg voor meer informatie.

Jongeren en schuld Uit een onderzoek van de Rabobank blijkt dat bijna 20% van de jongeren tussen de 18 en de 24 jaar schulden heeft. Dit uit zich in verschillende vor Advocaat bij schuld Wanneer u flinke financiële problemen heeft, kan de juiste hulp erger voorkomen. Een advocaat kan u die hulp bieden, maar ook dat kost weer ge Schuldenvrij leven Als u uw financiële situatie even niet meer op orde hebt en steeds meer schuldeisers zich melden, kunt u hulp zoeken bij een schuldhulpverlene Gesubsidieerde rechtsbijstand Heeft u juridische hulp nodig voor uw financiële problemen? U heeft recht op rechtsbijstand in alle gevallen waarbij u rechtsbijstand nodig he
Copyright 2019 Schuldenzorg.nl - Paginaoverzicht | Sitemap