Wij helpen u het hoofd boven water te houden!

Schulden voorkomen

Wanneer u van uzelf weet dat u moeite heeft om met geld om te gaan, is het belangrijk dat u schulden voorkomt. Wellicht heeft u eerder al schulden gehad of dreigen er nu schulden te ontstaan. Er zijn een aantal praktische tips die u kunnen helpen schulden te voorkomen.

Het maken van schulden is makkelijker dan het afkomen van de schulden. Probeer daarom altijd schulden te voorkomen. Deze tips kunnen daarbij helpen:

  • Zet uw uitgaven en inkomsten op een rij, en kijk wat u daarvan per maand overhoudt. Geef niet meer geld uit dan het bedrag wat u maandelijks overhoudt.
  • Betaal uw vaste lasten altijd, ook als u krap bij kas zit.
  • Maak iedere maand geld over naar uw spaarrekening, al is het een klein bedrag. Eventuele tegenvallers kunt u dan zelf nog opvangen.
  • Spaar zelf voor dingen die u nodig heeft, in plaats van daar geld voor te lenen. Koop ook niets op afbetaling. U betaalt altijd rente, waardoor u duurder uit bent. Hetzelfde geld voor rood staan bij de bank.
  • Zorg ervoor dat u en uw gezinsleden goed verzekerd zijn. Dit voorkomt nare, onvoorziene kosten.
  • Heeft u hoge rekeningen? Probeer deze dan in termijnen te betalen. U kunt hier afspraken over maken met de betreffende bedrijven.

Hoe voorkom je schulden?

Naast bovenstaande tips, zijn er nog een aantal andere dingen die u kunt doen om schulden te voorkomen, namelijk:

  • besparen: bekijk welke uitgaven werkelijk nodig zijn, welke niet, en welke goedkoper kunnen.
  • uw inkomsten verhogen: zoek een (extra) baan of probeer spullen die u echt niet meer nodig heeft te verkopen.

Dreigt u schuld op te bouwen? Lijkt het te laat om schulden te voorkomen? Er is altijd een oplossing. Neem contact op met Schulden Zorg voor meer informatie.

Schuldenvrij leven Als u uw financiële situatie even niet meer op orde hebt en steeds meer schuldeisers zich melden, kunt u hulp zoeken bij een schuldhulpverlene Advocaat bij schuld Wanneer u flinke financiële problemen heeft, kan de juiste hulp erger voorkomen. Een advocaat kan u die hulp bieden, maar ook dat kost weer ge Gesubsidieerde rechtsbijstand Heeft u juridische hulp nodig voor uw financiële problemen? U heeft recht op rechtsbijstand in alle gevallen waarbij u rechtsbijstand nodig he Juridisch probleem Een juridisch probleem kan zich op elk moment aandienen. Er zijn talloze situaties denkbaar waarbij u behoefte heeft aan deskundige juridische bijs
Copyright 2022 Schuldenzorg.nl - Paginaoverzicht | Sitemap