Wij helpen u het hoofd boven water te houden!

Schulden aflossen

Wanneer u financiële problemen heeft en u het niet meer voor elkaar krijgt bedragen af te lossen, is het van belang dat u hulp zoekt. Hoe vervelend ook, het feit is dat u de schulden (deels) moet terugbetalen. U kunt beginnen met uw financiële situatie op papier te zetten. Denk bijvoorbeeld aan alle inkomsten en uitgaven, wat er maandelijks overblijft en de schuldenlast. Misschien ziet u op bankafschriften maandelijkse uitgaven die u ook best kunt missen. Denk bijvoorbeeld aan een duur telefoonabonnement, dure boodschappen en kosten van uw auto. Wellicht lukt het u zelf om een bedrag over te houden, dat gebruikt kan worden voor het aflossen van schulden. Is dit niet het geval, dan kunt u professionele hulp zoeken.

Schulden aflossen op een manier die bij u past

Er wordt altijd gezocht naar een manier van schuld aflossen die bij uw situatie past. Zo wordt uw financiële situatie onder de loep genomen en gekeken wat u maandelijks zou kunnen aflossen. Het is verder belangrijk om te kijken welke bedragen eerst moeten worden afgelost. De eerste stap is schuldhulpverlening. Wanneer er dan geen oplossing kan worden bereikt of het schuldbedrag is té hoog, dan kunt u schuldsanering aanvragen. Met een passende schuldregeling, kunt u straks weer schuldenvrij door het leven.

Schuld aflossen en geld overhouden

Ook als de financiële problemen groot zijn is het zaak een aantal dingen te blijven betalen. Met een minimuminkomen moet u bijvoorbeeld huur, energiekosten en het ziekenfonds kunnen betalen. Deze betalingen geven u in ieder geval rust en zorgen ervoor dat u niet in een ontruimingsprocedure terechtkomt of dat u zonder gas, water of licht komt te zitten. Bovengenoemde betalingen zorgen ervoor dat u prettig kunt leven. Probeer als het even kan dus nooit met deze betalingen te schuiven wanneer u schulden gaat aflossen. Bij Schulden Zorg kunnen wij u de juiste handvatten geven om uw schulden af te lossen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Persoonlijke begeleider Mensen met schulden schamen zich vaak voor hun problemen en voor ze hulp gaan zoeken moeten ze zich over een bepaalde drempel heenzetten. Er zijn e Advocaat bij schuld Wanneer u flinke financiële problemen heeft, kan de juiste hulp erger voorkomen. Een advocaat kan u die hulp bieden, maar ook dat kost weer ge Bureau Krediet Registratie Wanneer u een lening afsluit, wordt dit bijgehouden door het Bureau Krediet Registratie (BKR). Hier worden gegevens geregistreerd wanneer u iets op Minnelijk en wettelijke traject De eerste stap die iemand met schulden kan zetten is hulp zoeken bij een schuldhulpverlener. Er zijn dan twee trajecten die kunnen worden doorlopen
Copyright 2022 Schuldenzorg.nl - Paginaoverzicht | Sitemap