Wij helpen u het hoofd boven water te houden!

Jongeren en schuld

Uit een onderzoek van de Rabobank blijkt dat bijna 20% van de jongeren tussen de 18 en de 24 jaar schulden heeft. Dit uit zich in verschillende vormen als openstaande rekeningen bij de zorgverzekeraar, achterstanden bij de Belastingdienst of onbetaalde boetes. Erger nog is dat dit aantal alleen maar toe lijkt te nemen en dat is opvallend.

Jongeren en schulden

Ten opzichte van hun ouders hebben jongeren vrij weinig kosten. Desondanks zijn de schulden bij jongeren vrij eenvoudig te verklaren. Jongeren hebben namelijk de drang om mee te doen aan trends en die kosten nu eenmaal geld. De dingen waar jongeren het meeste geld aan uitgeven zijn dan ook kleding, scooters en vakanties. Vooral die kleding is trendgevoelig en kost dus veel geld. Het gevolg is dat jongeren de schulden ingaan omdat ze eigenlijk te weinig verdienen om mee te doen aan al deze trends. Een bijbaantje van 8 uur in de week is niet genoeg om al die hoge kosten te kunnen financieren.

Schulden bij jongeren

Herken jij jezelf hier wel een beetje in? Kun jij wel wat hulp gebruiken om uit de schulden te komen? Wij helpen jongeren net zo graag als ouderen en hopen ervoor te kunnen zorgen dat ze de rest van hun lange leven nooit meer in de schulden terecht komen. Voorkomen is nu eenmaal beter dan genezen en daarom helpen we ook jongeren uit de schulden te blijven, ook als zij er nog nooit iets mee te maken hebben gehad. Als je bang bent dat het ooit een keer fout gaat, biedt Schuldenzorg ook de juiste hulp. Voor meer vragen of informatie over de juiste hulp, kun je contact met ons opnemen via het contactformulier.

Juridisch probleem Een juridisch probleem kan zich op elk moment aandienen. Er zijn talloze situaties denkbaar waarbij u behoefte heeft aan deskundige juridische bijs Bureau Krediet Registratie Wanneer u een lening afsluit, wordt dit bijgehouden door het Bureau Krediet Registratie (BKR). Hier worden gegevens geregistreerd wanneer u iets op Schulden voorkomen Wanneer u van uzelf weet dat u moeite heeft om met geld om te gaan, is het belangrijk dat u schulden voorkomt. Wellicht heeft u eerder al schulden Persoonlijke begeleider Mensen met schulden schamen zich vaak voor hun problemen en voor ze hulp gaan zoeken moeten ze zich over een bepaalde drempel heenzetten. Er zijn e
Copyright 2022 Schuldenzorg.nl - Paginaoverzicht | Sitemap