Schuldhulpverlening via de gemeente

De gemeente kan u helpen bij het aanvragen van schuldhulpverlening. Deze hulp kan bestaan uit een doorverwijzing naar bijvoorbeeld een budgetcoach of schuldhulpverlener. Dit is een traject waarbij u samen met een schuldhulpverlener gaat kijken naar uw financiële situatie en hoe u hieruit kunt komen. Dit traject wordt ook wel een minnelijk traject genoemd.

Traject

Tijdens het minnelijk traject gaat u samen met de schuldhulpverlener een plan opstellen om uw schulden af te lossen. Hierbij wordt gekeken naar uw inkomsten en uitgaven en hoe u deze kunt aanpassen om meer ruimte te creëren voor het aflossen van uw schulden. Ook wordt er gekeken naar eventuele regelingen waar u gebruik van kunt maken, zoals de schuldhulpverlening van de gemeente of het aanvragen van toeslagen. Het is belangrijk om te weten dat schuldhulpverlening een vrijwillig traject is. U kunt dus niet gedwongen worden om hieraan deel te nemen.

Afdeling schuldhulpverlening

U kunt bij uw gemeente terecht voor schuldhulpverlening als u inwoner bent van die gemeente en als u schulden hebt. Voor het aanvragen van schuldhulpverlening kunt u terecht bij de afdeling schuldhulpverlening van uw gemeente. Op de website van uw gemeente kunt u vinden hoe u contact kunt opnemen met deze afdeling.

Neem contact op met uw gemeente

Als u in de schulden zit, is het belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met uw gemeente. Zij kunnen u helpen bij het aanvragen van schuldhulpverlening en het opstellen van een plan om uw schulden af te lossen. Schuldhulpverlening is een vrijwillig traject, maar het kan wel verstandig zijn om hieraan deel te nemen als u financiële problemen heeft.

 

TIP:

Klik hieronder door naar Google. Er is al een zoekopdracht vooringevuld, u dient enkel nog uw eigen gemeentenaam erachteraan toe te voegen om de juiste relevante resultaten te krijgen binnen uw eigen gemeente:

Zoekopdracht hulp van budgetcoach, budgetbeheer of schuldhulpverlening via uw eigen gemeente.

Terug
Bekijk per categorie
Meest gelezen

Startpagina:

Schuldhulpverlening Bezuinigen Schulden voorkomen Informatie over schulden Schulden aflossen Verantwoord lenen Algemeen over schulden Uitkeringsinstanties