Wij helpen u het hoofd boven water te houden!

Verantwoord lenen

De tekst ''let op, geld lenen kost geld'' is erg vaak te horen en te zien op de radio of televisie. Deze waarschuwing is door de overheid in het leven geroepen, om mensen te waarschuwen voor de risico's van het lenen van geld. Of deze melding er succesvol is, is nog maar de vraag. Het blijkt dat Nederlanders gemiddeld meer dan € 15.000 lenen. Dit zijn hoge bedragen die voor sommige mensen niet eenvoudig af te lossen zijn. Bepaalde vormen van leningen worden als normaal beschouwd. Denk bijvoorbeeld aan een hypotheek of een leaseauto. Een lening afsluiten voor persoonlijke doeleinden, roodstand, creditcards of webshops, zorgt vaker voor problemen. De bedragen stapelen zich op, waardoor u op de duur niet meer weet wat u moet aflossen.

Verantwoord geld lenen

Het is uiteraard niet onmogelijk om geld te lenen en dit netjes af te betalen. Wanneer u op het punt staat een lening af te sluiten, is het van belang dat u zeker weet dat het bedrag af te lossen is. Kijk bijvoorbeeld of u nog meer openstaande bedragen heeft en wat u maandelijks te spenderen heeft. Wellicht is het mogelijk te sparen voor de uitgave die u wilt gaan doen. Het is ook handig in de gaten te houden wat de rente is die u over de lening moet betalen. Een lening afsluiten is niet zonder risico. Als uw financiële situatie het toelaat, is het aan te raden de lening zo snel mogelijk af te lossen. Kies dan voor een hoger aflosbedrag per maand.

Lening afsluiten

Wanneer u een grote uitgave wilt doen en geld wilt lenen, zijn er diverse opties waar u uit kunt kiezen. Let bijvoorbeeld op de rente. Die kan variabel zijn of vaststaan. Bij een variabele rente kan de aflossingsperiode langer zijn, maar er is ook een risico dat de rente stijgt. U moet dan uiteraard meer gaan aflossen. Geld lenen is over het algemeen eenvoudig, maar de gevolgen zijn vaak vervelend. Houd hier rekening mee wanneer u overweegt een lening af te sluiten.

Schuldbemiddeling Schuldbemiddeling is een uitgebreide vorm van schuldhulpverlening. Het doel van onze bemiddeling is om u binnen drie jaar schuldenvrij te krijgen. Schuldenvrij leven Als u uw financiële situatie even niet meer op orde hebt en steeds meer schuldeisers zich melden, kunt u hulp zoeken bij een schuldhulpverlene Schuldsanering Voor mensen met schulden is het woord schuldsanering vaak iets om bang van te worden. Wanneer u in de schuldsanering zit, zou het echt goed mis zij Budgetbegeleiding De oorzaak van financiële problemen is vaak dat u het overzicht van de administratie kwijt bent. Het is niet meer duidelijk hoeveel geld er bi
Copyright 2021 Schuldenzorg.nl - Paginaoverzicht | Sitemap