Wij helpen u het hoofd boven water te houden!

Schuldenvrij leven

Als u uw financiële situatie even niet meer op orde hebt en steeds meer schuldeisers zich melden, kunt u hulp zoeken bij een schuldhulpverlener. Het doel van een hulptraject is de schijnbaar uitzichtloze situaties weer te normaliseren en tevreden te zijn met uw inkomen en uw plaats in de samenleving. Het is belangrijk om op tijd in te grijpen, voor u helemaal niet meer uit de situatie kunt raken. Er zijn diverse methoden om ervoor te zorgen dat u schuldenvrij kunt leven. Het begint allemaal met het op orde brengen van uw administratie en financiën. Wanneer uw de uitgaven en inkomsten naast elkaar heeft staan, ziet u ook wat er per maand overblijft voor het afbetalen van een schuld. Dit kunt u zelf doen of met schuldhulpverlening.

Snel schuldenvrij

Vaak kan er geld worden bespaard op kleine uitgaven. U zult misschien denken dat dit niet zoveel nut heeft, maar alle bedragen helpen. Het is natuurlijk ook belangrijk te kijken naar grotere bedragen, bijvoorbeeld van telefoonabonnementen, auto of de energierekening, maar wellicht is uw situatie al op te lossen met wat kleine aanpassingen. Kleine uitgaven zijn bijvoorbeeld boodschappen, sportschoolabonnementen, kranten of tijdschriften en etentjes. Zijn uw schulden groter, dan moet er uiteraard meer geld worden bespaard. Als u hulp zoekt, kan deze hulpverlener contact opnemen met de schuldeisers. Er wordt bijvoorbeeld geprobeerd een soepelere regeling te treffen voor het afbetalen.

Schuldenvrij leven houden

Het is belangrijk dat u gemotiveerd bent om van de schulden af te komen. Het is onvermijdelijk dat u aanpassingen in uw leven moet doen, die u niet altijd even leuk zult vinden. Neem uw leven onder de loep en kijk welke activiteiten en aankopen u kunt missen. Als u uiteindelijk schuldenvrij bent, kunt u overwegen enkele van deze zaken weer opnieuw aan te schaffen.

Bij Schulden Zorg kunnen wij u helpen om weer een schuldenvrij leven te leiden. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Persoonlijke begeleider Mensen met schulden schamen zich vaak voor hun problemen en voor ze hulp gaan zoeken moeten ze zich over een bepaalde drempel heenzetten. Er zijn e Minnelijk en wettelijke traject De eerste stap die iemand met schulden kan zetten is hulp zoeken bij een schuldhulpverlener. Er zijn dan twee trajecten die kunnen worden doorlopen Gesubsidieerde rechtsbijstand Heeft u juridische hulp nodig voor uw financiële problemen? U heeft recht op rechtsbijstand in alle gevallen waarbij u rechtsbijstand nodig he Juridisch probleem Een juridisch probleem kan zich op elk moment aandienen. Er zijn talloze situaties denkbaar waarbij u behoefte heeft aan deskundige juridische bijs
Copyright 2022 Schuldenzorg.nl - Paginaoverzicht | Sitemap