Wij helpen u het hoofd boven water te houden!

Budgetbegeleiding

De oorzaak van financiële problemen is vaak dat u het overzicht van de administratie kwijt bent. Het is niet meer duidelijk hoeveel geld er binnenkomt, hoeveel schulden er zijn en wat er iedere maand overblijft. In dat geval kan budgetbegeleiding uitkomst bieden. Budgetteren is vaak onderdeel van schuldhulpverlening, maar u kunt tevens een aparte cursus budgetbegeleiding volgen. Budgetbegeleiding kan ook worden gevolgd door mensen zonder ernstige financiële problemen. Wanneer uw financiën weer op orde zijn, kunt u extra begeleiding bij het doen van uw administratie krijgen, zodat alle financiën op orde blijven.

Budgetbegeleiding en budgetbeheer

Er zijn twee vormen van budgetteren. Bij budgetbegeleiding krijgt u met behulp van een coach weer inzicht in uw financiën, waarbij u zelf de touwtjes in handen houdt. De betalingen regelt u dus zelf. Dit heeft als voordeel dat u het overzicht zelf behoudt en direct leert van de situatie. U kunt na afloop van de cursus zelf uw budget zodanig beheren, dat er niet opnieuw problemen ontstaan. Budgetbeheer gaat nog een stap verder. Ook hier leert u om te gaan met financiën en uw financiële situatie op orde te brengen, maar er zijn minder vrijheden dan bij budgetbegeleiding. U ontvangt namelijk een budget, waarmee u boodschappen en noodzakelijke uitgaven kunt doen. De persoonlijke begeleider ontvangt uw inkomsten en doet de betalingen.

Eenvoudig besparen door te budgetteren

Wanneer u maandelijks weet hoeveel er binnenkomt en hoeveel u uitgeeft, is er minder kans op het ontstaan van schulden. Er zijn diverse gratis programma's te downloaden, waarin u kunt noteren waar u hoeveel geld aan besteed. Het bedrag dat overblijft is beschikbaar voor sparen, noodzakelijke uitgaven en het aflossen van eventuele openstaande rekeningen en schulden.

Weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van budgetbeheer? Neem dan contact met ons op.

Juridisch probleem Een juridisch probleem kan zich op elk moment aandienen. Er zijn talloze situaties denkbaar waarbij u behoefte heeft aan deskundige juridische bijs Verantwoord lenen De tekst ''let op, geld lenen kost geld'' is erg vaak te horen en te zien op de radio of televisie. Deze waarschuwing is door de ov Schulden voorkomen Wanneer u van uzelf weet dat u moeite heeft om met geld om te gaan, is het belangrijk dat u schulden voorkomt. Wellicht heeft u eerder al schulden Schuldbemiddeling Schuldbemiddeling is een uitgebreide vorm van schuldhulpverlening. Het doel van onze bemiddeling is om u binnen drie jaar schuldenvrij te krijgen.
Copyright 2023 Schuldenzorg.nl - Paginaoverzicht | Sitemap